Iza sve poznatijeg brenda Maja i kruh stoji diplomirana slikarica Maja Marković, koja je uključila svoju ljubav prema umjetnosti kako bi kreirala zanimljive ručno rađene pekarske proizvode o kojima se u posljednje vrijeme govori samo sa superlativima.

'Kruh iz ove alternativne pekarnice poseban je po svemu. Prije svega sama izrađujem divlji kvasac ili kiselo tijesto za kruh. Također, riječ je o još uvijek ne prevelikim količinama pa svaki kruh zadržava svoju osobitost i okus,' započinje priču Maja Marković.

Divlji kvasac zapravo je kombinacija brašna i vode koje se ostavlja da fermentira oko dva tjedna na zraku. Ovako uzgojeni divlji kvasac Maja zatim kombinira s različitim brašnom iz eko uzgoja te iz okolnih mlinova. Ovdje saznajte recept za kruh kojeg nećete morati ni mijesiti.

'Zasad moji kruhovi nastaju eksperimentalno, ručno su miješani u kućnoj radinosti za prijatelje i poznanike, a imaju pomalo arhaični starinski okus,' priznaje Maja. Upravo zato kruh se zasad može nabaviti samo na području Zagreba, gdje ga umjetnica sama dostavlja svojim naručiteljima.

Kruh ovoga brenda je pakiran u papir koje diplomirana slikarica ukrašava detaljima, te naslovi imenom osobe koja je kruh zatražila, što daje osobnost cijelom projektu. Ovisno o vrsti kruha štrucu je moguće kupiti po cijeni od 20 do 30 kuna, a potom sljubiti s brojnim jelima. Ovdje saznajte koje su 10 vrste neobičnog kruha koje morate isprobati.

'Sendvič od ovakvog svježeg kruha zaista može biti odličan u raznim kombinacijama. Čak i samo maslac s kruhom može biti fin doručak ili užina. Najviše ga volim pohati kad počne gubit svježinu, a tako iskoristim sve do zadnje mrvice,' zaključuje umjetnica.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju