Naravno, nema do našeg plavog i čistog Jadrana, ali ako ste već isplanirali put u Pariz ovo ljeto, nije loša ideja uzeti kupaći kostim, jer grad na Seini ima novu opciju za turiste – kupanje u kanalu Bassin de la Vilette!

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo potvrdila je kako je voda u kanalu dovoljno čista te da se u njoj bez problema može kupati. Tako će od ovog ljeta, Parižani i turisti na raspolaganju imati tri nova bazena različite dubine, a svi će se nalaziti u 19. arondismanu. Točnije, bit će sagrađeni na južnoj strani Quai de la Loire, gdje se spajaju kanali Saint – Martin i de l'Ourcq, a jedan bazen bit će isključivo za one najmlađe.



Što se tiče čistoće vode, analiza je pokazala kako se u mililitru nalazi 15 – 20 različitih bakterija, no kako je dozvoljen broj bakterija 100, zaključak je kako je voda ovdje izuzetno čista. Očekuje se kako će u "morskim radostima“ dnevno uživati preko tisuću posjetitelja, a gradske vlasti se nadaju kako će pariške plaže postati još jedan od gradskih simbola.



Bazeni su još jedna ideja kojom se radi na uljepšavanju obala Seine. Nedavno je tako na obalama rijeke napravljen i veliki park za rekreaciju te je uz rijeku zabranjen promet automobilima. To je očito polučilo rezultate, s obzirom da je od tad zagađenje smanjeno za 25 posto.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju