Sastojci za palačinke od tikvica

  • 2 šalice naribanih tikvica
  • 1 šalica naribanog krumpira
  • 1 jaje
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žličica naribane limunove korice
  • Malo krušnih mrvica
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • sol, papar
U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kroketi od tikvica ilustracija Iz pećnice Kroketi od tikvica i sira: Recept za savršeni ljetni prilog uz pečeno meso

Priprema palačinki: 

  1. Naribane tikvice i krumpir ostavite barem pola sata da puste vodu, dobro ih ocijedite i posolite.
  2. Istucite jaje, dodajte peršin i limunovu koricu. Začinite s paprom i soli prema ukusu.
  3. Pomiješajte tikvice i krumpir i dodajte malo krušnih mrvica. Zatim dodajte umućeno jaje i sve dobro izmiješajte.
  4. Dobro zagrijte tavu i dodajte maslac. Stavite žlicu mješavine s tikvicama na vrući maslac i spljoštite špatulom. 
  5. Pecite palačinke dok ne dobiju boju pa ih okrenite i ponovite s drugom stranom.
  6. Servirajte dok su još tople s kiselim vrhnjem ili umakom po želji.

Dobar tek!