Ukupno 800 odabranih sretnika dobit će priliku sudjelovati na ekskluzivnom, tajnom druženju 20. svibnja 2017., pikniku Le Diner en Blanc. Riječ je o najpoznatijoj večeri u bijelom, koju je 1988. u Parizu pokrenuo François Pasquier s prijateljima. Otad, ova večera postala je svjetski gastronomski fenomen, a cilj joj je promicati prijateljstvo, eleganciju, jednakost, druženje, galantnost i tajnovitost.



U Parizu na Večeri u bijelom sudjeluje više od 10 tisuća ljudi, a svijetom se ovaj događaj proširio prije 5 godina, kada je u kanadskom Montrealu pokrenuta organizacija Le Dîner en Blanc International. Danas se večera održava u više od 70 gradova u oko 25 zemalja diljem svijeta, a među 13 europskih gradova koji su domaćini ekskluzivne večere, sada je i hrvatska metropola.

Registracija večere u Zagrebu je u tijeku, a lokacija ostaje tajna sve do zadnjeg sata. "Posebnost je večere Le Diner en Blanc da svi uređuju svoj stol i koriste vlastite dekoracije te ih ovim putem pozivam da budu što kreativniji, kako u odijevanju, tako i u posluživanju hrane, jer će oni najoriginalniji biti i nagrađeni", poručila je Tihana Barišić, koje je uz Joea Bašića, Branimira Karačića i Katrinu Nikšić jedna od domaćina premijernog izdanja Le Diner en Blanc u Zagrebu.



Za sudjelovanje na ovom jedinstvenom pikniku postoji nekoliko pravila kojih se treba pridržavati, a najvažnije je da sve mora biti isključivo bijele boje. Osim bijele odjeće, stola, dvije bijele stolice te bijelog stolnjaka, gosti moraju donijeti i košaru za piknik s hranom te čašama i bijelim posuđem.

> Le Diner en Blanc: Tajna večera u Zagrebu za koju svi žele pozivnicu

Kako bi se u potpunosti mogli posvetiti uživanju, organizatori su sudionicima ponudili i opciju online kupnje košare s delikatesama, koje će ih dočekati na samoj lokaciji, a pripremit će ih vrhunski chefovi nekoliko poznatih zagrebačkih restorana. Sva hrana bit će pomno odabrana i napravljena od najkvalitetnijih namirnica, a svaki restoran pripremio je svoju gurmansku verziju elegantnog piknika. Uz specijalitete, u košarama će se naći i boca vina koja je, uz šampanjac i vodu, jedino dozvoljeno piće.

Osim kupnje hrane, oni koji nemaju potrebnu opremu moći će ju unajmiti putem službene web stranice. Međutim, organizatori savjetuju da požure jer je broj setova namještaja, kao i košara s hranom, ograničen.



Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 250, odnosno 300 kuna za posjetitelje koji žele na lokaciju stići organiziranim prijevozom. Autobusi će u unaprijed određeno vrijeme obilaziti dogovorena stajališta u gradu i prevoziti goste i njihove stvari do tajne lokacije gdje će se piknik održati, a za povratak će se pobrinuti taksiji koji će čekati na improviziranom stajalištu kod lokacije.

Početak nezaboravne večeri ispunjene druženjem s prijateljima i uživanjem u dobroj hrani i piću predviđen je za 19 sati, a trajat će do ponoći.

Kako bi dobili priliku da sudjeluju na prvoj zagrebačkoj večeri u bijelom, svi zainteresirani još uvijek se stignu upisati na listu čekanja na službenoj web stranici. 

Događaj možete pratiti i na Instagramu te Facebooku

 

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju