Velik dio kupaca bira vina po etiketi, to jest po tome koja im se etiketa više sviđa. Na žalost, vrlo brzo tu etiketu spremimo u pamćenje i ne razmišljamo mnogo o njoj. Tu nepravdu, jer etikete su ponekad mala umjetnička djela, Helena Petković je željela ispraviti i pokazati ih u većem formatu, iz jednog drugog, umjetničkog kuta, igrajući se svijetlima i sjenama te neizostavnom čašom.

'Ovim fotografijama Helena je željela pokazati da i jedna takva, čisto konzumentska stvar, kao što je etiketa, može itekako biti umjetnost. Što se mene tiče, uspjela je u potpunosti. Prepustite se i kušajte vino očima!' tim je riječima na otvorenju izložbe Helenu predstavio Tomislav Stiplošek, predsjednik udruge G.E.T.

Izložbu fotografija 'Kušaj vino očima' u Erste Club caffeu (Erste poslovni centar, na adresi Ivana Lučića 2 u Zagrebu) možete pogledati kroz idućih mjesec dana, nakon čega kreće na turneju. Nakon Zagreba, izložba će biti postavljena u Čakovcu, Osijeku, Splitu i Umagu, a točne informacije o lokacijama i datumima bit će objavljene na web stranici udruge www.get4u.hr.

O autorici: 

Helena Pletković rođena je 4. veljače 1993. godine. Fotografiju voli od malena, a kroz edukaciju i rad, kao mentore koji su posebno utjecali na njen fotografski razvoj, ističe Branimira Butkovića, Amira Šepića i Marka Čolića. Aktivna je članica udruge G.E.T. pa tako najveći dio rada posvećuje vinu i hrani - upravo je iz toga i proizašla izložba 'Kušaj vino očima', posvećena vinskim etiketama.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju