Povijesni zagrebački hotel Esplanade nedavno je u kolekciju potvrda kvalitete i inovativnosti hotelijerstvu i u ugostiteljstvu pribrojao još nekoliko novih prestižnih priznanja i nagrada.

Cijenjeni izbor World Luxury Hotel Awards koji se održao u St. Moritzu nagradio je hotel s čak tri prestižne nagrade u kategorijama: Luxury Architecture Design Hotel (najbolji luksuzni arhitektonski hotel) i Luxury Historical Hotel (najbolji luksuzni povijesni hotel) za Hrvatsku te Luxury Heritage Hotel za jugoistočnu Europu u 2017. godini.

Ovo je već treća godina da je hotel osvojio ovu međunarodnu nagradu koja se smatra vrhuncem dostignuća za sve luksuzne hotele u svijetu. World Luxury Hotel Awards prepoznaje visoke standarde kvalitete, vrhunsku uslugu te posvećenost detaljima.

Nagrada predstavlja priznanje struke za uspjeh u hotelijerstvu i svijetu luksuznih usluga te je sinonim za Oscar u hotelijerskoj industriji. Valja spomenuti kako je 2011. godine upravo hotel Esplanade bio domaćin glamurozne ceremonije dodjele World Luxury Hotel Awards koja je održana u raskošnoj Smaragdnoj dvorani pred brojnim uzvanicima, hotelijerima i predstavnicima medija iz cijelog svijeta. Tri nova priznanja hotela Esplanade Tri nova priznanja hotela Esplanade (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

"Ove nagrade veliko su priznanje našoj težnji ka izvrsnosti u pružanju vrhunske usluge gostima, zaista su veliko postignuće i zasigurno će biti u upisane u stranice bogate Esplanadine povijesti. Čestitke cijelom timu, ponosan sam na sve kolege koji svojom predanošću svakodnevno pružaju gostima jedinstveno i nezaboravno iskustvo boravka u Esplanadi - ipak je veličina hotela u ljudima.', rekao je generalni direktor Esplanade Ivica Max Krizmanić.

Na adresu hotela nedavno je stiglo još nekoliko uvaženih priznanja. Na svečanoj prezentaciji prvog izdanja prestižnog Gault&Millau vodiča za Hrvatsku šefici Esplanadine kuhinje Ani Grgić uručeno je vrijedno priznanje za Velikog chefa sutrašnjice, dok je restoran Zinfandel's u vodiču obilježen s tri kuharske kapice, koje predstavljaju restoran s kuhinjom visoke kvalitete. Posebnost vodiča utemeljena je na desetljećima profesionalne etike dvojice utemeljitelja, Henrija Gaulta i Christiana Millaua, koji su oduvijek u prvi plan stavljali ljude koji stoje iza kvalitete restorana: chefove.

Uz to, oba hotelska restorana Zinfandel’s i Le Bistro drugu godinu zaredom našla su se na listi preporuka poznatog Michelinovog vodiča za Hrvatsku, a još jedna potvrda izvrsnosti stigla je od strane najvećeg svjetskog turističkog servisa za ocjenu kvalitete usluga u turizmu TripAdvisora koji već dugi niz godina certifikatom izvrsnosti - TripAdvisor Certificate of Excellence, ocjenjuje kvalitetu smještaja i restoranske usluge, a temelji se isključivo na recenzijama gostiju koji tako pokazuju svoje viđenje zadovoljstva cjelokupnom uslugom. Prva dama Esplanadine kuhinje Ana Grgić Prva dama Esplanadine kuhinje Ana Grgić (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Od istog turističkog servisa hotel je i ove godine primio nagradu TripAdvisor Traveller's Choice Award 2018. koje je ujedno i najveće priznanje jer se temelji na recenzijama milijuna putnika, a svrstava Esplanade u 1 posto najboljih hotela.

Hotel Esplanade je svoju težnju izvrsnosti dokazao i u domaćoj konkurenciji gdje je krajem protekle godine osvojio dvije prestižne nagrade – Turistički cvijet za najbolji gradski hotel te Povelju za poticanje i primjenu kvalitete u hrvatskom gospodarstvu Hrvatskog društva za kvalitetu, za posebne zasluge u promicanju kvalitete u regiji.

Nominacija za novo priznanje pokucala je već na vrata Zinfandel’sa, naime World Luxury Restaurant Awards, inačica hotelijerskog Oscara namijenjena ocijeni kvalitete restorana - nominirao je hotelski Zinfandel’s za prestižnu nagradu – Najbolji luksuzni restoran u 2018. Gurmanski eksperti i gosti do 1. svibnja mogu dati svoj glas kvaliteti i vrhunskoj usluzi putem ovoga linka. Najbolji luksuzni povijesni hotel u Hrvatskoj Najbolji luksuzni povijesni hotel u Hrvatskoj (Foto: Hotel Esplanade Zagreb)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju