Ovaj kulinarski tečaj namijenjen je svima koji žele naučiti kako pripremiti brza i proračunski prihvatljiva jela, a istovremeno se žele hraniti zdravo.
Kuhaona je gastro-edukacijski centar u središtu Zagreba na adresi Opatovina 13, u neposrednoj blizini tržnice Dolac, na kojem se sjedinjuju fantastični mirisi, okusi i slike hrane, stječu znanja, razvijaju kulinarske vještine i oslobađa prikriveni kulinarski talent. Osnova jelovnika koji će polaznici pripremati na Kuhaona tečaju je mediternska kuhinja, jedna od zdravstveno najprihvatljivijih oblika prehrane. Maneštre i juhe, mesa u umaku i domaća tjestenina, pogače i pite, kombiniranje tjestenine s umacima, riblja jela, pečenja i pržena jela - za svakoga će se naći ponešto.
Voditeljica Kuhaona tečaja Damira Skansi, po profesiji je novinar, a po vokaciji kulinarski zaljubljenik. Odabrala je jela koja će polaznici zavoljeti na prvi zalogaj i rado ih reprizirati u svojoj kuhinji. Inače, neke od osnovnih načela u kuhinji Damira je naučila od svog oca, profesionalnog kuhara.
Putovanjima i životom, većim dijelom u mediteranskim zemljama, pridodala je svojim dalmatinskim korijenima izvrsnu kulinarsku nadogradnju. Svoja iskustva i jela s obiteljskog stola pretočila je i u knjigu 'Kuhajmo brzo i zdravo'.
Kuhaona je gastro-edukacijski centar u središtu Zagreba na adresi Opatovina 13, u neposrednoj blizini tržnice Dolac, na kojem se sjedinjuju fantastični mirisi, okusi i slike hrane, stječu znanja, razvijaju kulinarske vještine i oslobađa prikriveni kulinarski talent.
Mjesečne tematske kulinarske i slastičarske radionice, radionice fotografije hrane, kao i radionice za turiste – posjetitelje Zagreba te kulinarski teambulidinzi tvrtki samo su neki od specijaliteta Kuhaona ponude.
Detaljan raspored tečaja pogledajte na web stranici Kuhaone.