Ova plutajuća kuća na rijeci Manatee u Palmettu, u Floridi, nekad je bila kapelica za vjenčanja. Izgrađena je 2004. godine i tada je bila prvi i jedini plutajući objekt u ovoj saveznoj američkoj državi.

Kad su je 2015. godine kupili umirovljeni građevinar Sam Cribbs i njegova žena Linda, odlučili su je transformirati u obiteljsku kuću. U gradnji su korišteni najbolji materijali, pa je tako kuća otporna na najoštrije vremenske neprilike.

Danas ovaj neobični objekt veličine 9 x 18 metara ima dvije sobe i dvije kupaonice. Par je dodao kuhinju i spiralne stepenice, a ostavili su visoke stropove, kao i ukrašene staklene prozore s kojih puca prekrasan pogled na okolicu. Nekad kapelica, danas obiteljska kuća Nekad kapelica, danas obiteljska kuća (Foto: Profimedia.hr)
Iako je stavljena na tržište i prodaje se po cijeni od 425.000 američkih dolara, odnosno oko 2,5 milijuna kuna, kućicu je moguće i iznajmiti za odmor.

U ovoj plutajućem objektu bez adrese moguće je prenoćiti po cijeni od 345 dolara, odnosno oko 2000 kuna po osobi, a vlasnici tvrde da je interes ogroman tijekom cijele godine.

Kako izgleda život u plutajućoj kući, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju