Tako je održan i svojevrstan warm up ručak u pivnici Medvedgrad na kojem su organizatori festivala predstavili što ih sve očekuje na Europskom trgu 25. i 26. travnja, te zašto ove godine ne smiju propustiti ovu lijepu gastro priču.

Obilazak proizvodnih pogona pivnice Medvedgrad te predstavljanje piva iz njihovih pogona odlična su pozivnica svima da uz hranu na Street Food Festival uživaju i u vrhunskom pivu. Glavna tema za vikend 25. i 26. travnja bit će roštilj pa će se servirati, među ostalim, tzv. buncek dog, janjeći šiš dog, marinirana svinjska vratina, ali i Kremenko steak, koji će biti glavni specijalitet ovogodišnjeg SFF-a.


“Radi se o svinjskom butu prerezanom po dijagonali, koji će stajati u suhom pacu sedam dana. Dostatan je za dvije osobe i koštat će 60 kuna” – opisao je jelo jedan od idejnih začetnika projekta Matija Nikolić.

Njegova desna ruka, Lana Klingor Mihić, najavila je jednu promjenu – ulaz se posljednji put plaćao 60 kuna i nije bilo ograničenja u hrani, no sad je ulaz besplatan, a naplaćivat će se porcija – 30 kuna.


Radno vrijeme festivala bit će od 12 do 19 sati, a u subotu navečer posjetitelje očekuje i street performance grupe Gadjo Manouche, koji će svojom impresivnim nastupom zabavljati posjetitelje do 22 sata i obogatiti ovu jedinstvenu gastro priču.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju