Marinirana krilca, sočna vratina, egzotične kofte, odresci i janjeći šiš dog samo su mali dio gastronomskih delicija koje će se u subotu i nedjelju, 25. i 26. travnja, naći na jelovniku četvrtog po redu Street Food Festivala powered by Billa koji se ove godine održava u samom središtu Zagreba – na prekrasnom Europskom trgu.

Dvije tone mesa, preko tone povrća i neprocjenjive arome najfinijih začina bit će dovoljno da se svi željni ukusne hrane i dobre zabave pridruže ovoj manifestaciji, koja je već postala tradicionalan proljetni gastro događaj.


Tema ovogodišnjeg Street Food Festivala je grill, odnosno specijaliteti s roštilja. Kako su svake godine želje posjetitelja sve veće tako su i organizatori željeli gostima pružiti nezaboravan gastronomski doživljaj.

Ljubitelji vrhunskog vina i piva doći će na svoje uz bogatu ponudu vina Iločkih podruma i piva Pivnice Medvedgrad, a najveći pivopije moći će uživati i uzeti stanku u pop up pivnici u čijoj ponudi će se naći čak četiri vrste piva. Svakako treba istaknuti da se za povrće pobrinulo najbolje Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo u Hrvatskoj, Eko Sever, sa svojim ekološki uzgojenim proizvodima.


Lokacija Europskog trga idealna je za ovaj tip događanja pa će tako, zbog otvorenog prostora, više ljudi imati jednostavan pristup festivalu, a ulaznice se ove godine ne naplaćuju nego se jela naplaćuju zasebno, uz vrlo pristupačne cijene od 30 kuna za jednu porciju do 60 kuna za porciju za dvije osobe.

Radno vrijeme festivala bit će od 12 do 19 sati, a u subotu navečer u pripremi je i koncert uživo koji će potrajati do 22 sata i obogatiti ovu jedinstvenu gastro priču.


Organizatori napominju da se u slučaju lošeg vremena, Stree Food Festival odgađa za praznični vikend 2. i 3. svibnja 2015. Pratite Street Food Festival na službenoj Facebook stranici, a više informacija i malih iznenađenja slijedi uskoro!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju