Iako su znanstvenici već u mnogo slučajeva zaključili kako vam kava može pomoći u produživanju životnog vijeka, organizmu nećete baš pomoći konzumiranjem 40 espressa u danu. Čak štoviše, vaš život bi se mogao skratiti.

Da, točno, postoji smrtonosna granica kave, a istraživanja su pokazala kako odrasla osoba može bez straha konzumirati 400 mg kave na dan, što je otprilike 4 – 5 šalica. Inače, 400 mg sadrži i 10 dijetnih Coca Cola, ali bolje je smanjiti jer nikome nije zanimljivo vidjeti čovjeka u godinama koji se ponaša poput hiperaktivnog djeteta.

>> 10 činjenica o kavi koje vjerojatno niste znali


Prema zaključcima ASAPSciencea, smrtonosna doza kave je otprilike 150 mg kofeina po kilogramu vašeg tijela. Tako da ako primjerice težite 70 – ak kilograma, trebalo bi vam otprilike i 70 šalica kako bi se predozirali. Nismo uopće sigurni kako bi netko uspio popiti u jednom danu toliku količinu kave, tako da je najbolje zaključiti kako se obični obožavatelji kave zapravo i nemaju čega bojati.

Ipak, nemojte pokušati popiti ni 40 šalica, s obzirom da su znanstvenici zaključili kako onda dolazi do čudnog ponašanja i halucinacije, pa ako želite ostati potpuno normalni, lagano s kavom!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju