Povrće i voće koje se prodaje u jutarnjim satima na tržnici, ove će se subote popodne i navečer pretvoriti u fina jela koja će pripremati kuhari iz petnaest restorana.

"Ljubav prema kuhinji te trend street food događanja razlog su zašto je ovaj projekt krenuo, a uvjereni smo kako će građani i turisti u Zagrebu zasigurno uživati u novom gastro događanju", istaknuli su organizatori.

U subotu će na klupama zdrave zalogaje s nogu pripremati i restoran Kulinarijat koji će predstaviti jela novih i drugačijih okusa, poput tjestenine od kave i kakaa, kruške u soku od naranče, lososa mariniranog u votki i kopru, zelja pirjanog u pjenušcu te krem juhe od hokkaido bundeve.

"Vrlo važan sastojak Kulinarijata u velikom broju recepata je Noilly Prat, suhi francuski vermut. S njim ćemo aromatizirati Krem juhu od hokkaido bundeve, a zbog čega će juha dobiti dodatnu aromu i posebnost. Lososa mariniramo 48 sati u votki, suhim borovnicama, kopru i smeđem šećeru."

Užurbani stil života doveo je do hranjenja s nogu, a Klopom s klupa pokazat će se kako street food hrana ne mora biti svedena na nezdrave zalogaje, već da može biti povoljna, ukusna te kreativno poslužena.


Budite chef u svojoj kuhinji!

I vi možete postati majstor u dizajniranju svojih tanjura i to na jednostavan način - stavite na tanjur ono što u tom trenutku osjećate da je najbolje. Bitno je samo da je svaki tanjur dizajniran s voljom i ljubavlju prema kuhanju, a sve ostalo dolazi samo od sebe.

Projekt Klopa s klupa održavat će barem jednom mjesečno, nadaju se organizatori, iako ne vide razlog zašto to ne bi bilo tjedno događanje kao u nekim drugim metropolama.

Provedite finu subotu od 18 sati na Dolc, podržite projekt Klopa s klupa, i naravno - pošaljite nam svoje fotke i utiske na naš Facebook!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju