Karlo Vulin je prehrambeni biolog i veliki gastronom iz Zadra, koji u svojem laboratoriju osmišljava neobične prehrambene kombinacije. U posljednje dvije godine radio je na čokoladnom kavijaru, koji je prvi takav proizvod u svijetu.

"To je jestiva čokolada unutar jestive opne," ističe Karlo te dodaje: "Proces je takav da čokoladu odnosno otopinu u kojem je otopljen natrijev alginat prebacujemo u otopinu kalcijeva klorida u kojem alginat i kalcijev klorid tvore jestivu opnu oko naše tekućine."

Čokoladne kuglice nalik na riblju ikru se ispiru u destiliranoj vodi, cijede se i suše. Iako se mogu jesti same, napravljene su kako bi oplemenile okus jednostavnih slastica poput keksa, krostata i torti.

Zbog zahtjevnosti pripreme čokoladnog kavijara, ovog su prehrambenog biologa mediji prozvali zadarskim alkemičarem.

U videu InMagazina pogledajte kako se priprema čokoladni kavijar, ali i kakva sve jestiva čuda u svojem laboratoriju radi Karlo Vulin.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti