Jeftinije je pretplata nego plaćanje u trenutku
Problem kod interneta na avionima je taj što vam kompanije taje cijenu sve dok ne zauzmete svoja mjesta u avionu. Većina cijena kreće se oko 26 dolara po letu. Ako vam je internet stvarno neophodan, preporučujemo da kupite prepaid uslugu Gogo internet pass koja će vas stajati 16 dolara po danu, bez obzira na koliko ćete letova biti taj dan - tako ćete uštedjeti i do 40%.

Cijene za surfanje na mobitelu su drugačije nego na laptopu
Zašto onda ne biste prevarili sustav i svoj laptop postavili da se predstavlja kao mobilni uređaj? Postoji mnogo aplikacija i softvera koji mogu prevariti sustav na taj način. Jedini problem je što će vam sve stranice biti prilagođene mobilnim preglednicima. Ali ako s time uspijete uštedjeti nekoliko dolara - zašto ne probati.

Dijelite ljubav, odnosno signal
Ako vidite nekoga da koristi laptop ili mobitel na letu i spojen je na internet - zamolite ga da podijelite signal. Svi uređaji imaju mogućnost dijeljenja, a na vama je da suputniku ponudite kompenzaciju za učinjenu uslugu. Makar širok osmijeh...


Postoje aplikacije koje rade i bez plaćanja
Neke aplikacije na smartphonu rade i bez da platite pristup internetu, odnosno bez da se logirate u korisničko sučelje. Većinom su to aplikacije koje je izradio ili lansirao sam Google, pa ako vam je prijeko potreban Gmail - onda je to vaš sretan dan.

Bez streaminga molim
Većina ponuđača avionskog interneta zabranjuje gledanje videa, odnosno pristupanje servisima kao što su Youtube, Netflix ili HBOGo. Iz samo jednog razloga - brzina je jednostavno premala da bi svi gledali svoju omiljenu seriju.

Satelitski internet – očekujte satelitsku brzinu
Satelitski internet ima brzinu koja se kreće od davno zaboravljene dial up brzine do, ako ste sreće, wierless brzine od 1 Mbps. Ovo vam je dovoljno za e-mail, osnovno surfanje i poneku pjesmicu bez videa.

Geografska ograničenja
Ne očekujte da će i plaćena veza funkcionirati tijekom cijelog leta. Sve ovisi o položaju aviona u odnosu na satelit. Ako su avion i satelit u nepovoljnom položaju prvo pada brzina interneta, sve do nestajanja signala. Pa pa dolari - plaćeno, a neiskorišteno. A da se ipak strpite do hotela?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju