Kad god dočekujete obitelj ili prijatelje, razmišljate o tome što im je najbolje poslužiti na stolu. Bilo da dolaze na druženje ili zabavu, valja se potruditi i ponuditi nešto posebno, a nema ništa posebnije i profinjenije od kombinacije sira i voća!

Za početak, nemojte gostima poslužiti gaudu, edamer i slične svakodnevne sireve. Malo se isprsite, pa nastoje kupiti neke s posebnim dodatcima, kao što su primjerice sir sa tartufima, sir sa orasima, sir sa sušenim rajčicama... Uglavnom, nešto neobičnije od standardnih sireva.

Sljedeća stvar je odabir voća. Ljudi su sve više znatiželjni (osim ako se ne družite s nekim dosadnima) isprobati neobične kombinacije sira i voća, pa će vam sigurno biti zahvalni.



Odabir voća potrebno je učiniti s posebnom pozornošću, jer je važno da se ono nadopunjuje s finim sirom, a ne da ga „prekrije“. Savršene kombinacije su jabuke, kruške i naravno grožđe, a vašu platu posebno će obogatiti smokve, koje će je učiniti i vizualno dojmljivijom.

Također, neće smetati ni dodatak suhog voća, kao ni orasi ili bademi. Svakako dodajte i slanu hranu, poput kiselih krastavaca i pršuta.

Sve to zalijte dobrim vinom i ne gine vam titula najbolje domaćina!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju