Jeste li ikad pokušali narezati na kriške mekani sir ili tortu od sira? Ako ste pritom koristili nož, vjerojatno ste otkrili da ovo svakodnevno pomagalo nije najbolji izbor. Tijekom uranjanja noža u mekanu površinu nerijetko će vam se odlomiti neželjeni dio, a ostatak pretvoriti u gnjecavu kašu.
Što iskoristiti?
Upotrijebite zubni konac! Ovaj neizbježni dentalni dodatak ne lijepi se za sir, savršeno prolazi kroz mekanu površinu i uz njegovu pomoć moguće je narezati tanke kriške.
Što trebate napraviti?
Odrežite veći komad zubnog konca i prihvatite ga rukama sa svakog kraja. Napnite stranice konca što je više moguće, pa sredinom prijeđite preko mekane površine.
Bonus dodatak:
Zubnim koncem možete savršeno prepoloviti i biskvit za tortu prije stavljanja nadjeva.
U videu pogledajte kako se zubnim koncem režu savršene kriške torte od sira.