Bratislava vrvi jeftinim, a opet kvalitetnim smještajem. To je grad u kojem cijene nisu prenapuhane, a u rijetko kojem hotelu ćete morati platiti korištenje interneta. Naša preporuka je Sheraton Bratislava koji se nalazi u užurbanom, ali opet ljupkom dijelu grada. Ovaj mali komad luksuza ima prelijepe sobe, a hotelski bar jednostavno odiše glamurom i slovačkom gostoljubivošću. No, ako ste u Bratislavi na romantičnom vikendu onda je preporuka svakako hotel Danubia Gate koji se nalazi na samoj obali Dunava. Ovaj šarmantan hotel prava je mala romantična oaza s predivnim super luksuznim sobama, fenomenalnim restoranom i savršenom uslugom.


Kako biste okusili pravi ritam Bratislave najbolje je da se u prvu šetnju uputite uz samu obalu Dunava. Dunav je žila kucavica ovog grada i oko njega se nalaze sve relevantne znamenitosti, a malo je reći da teče kroz samo središte grada. Ako za vrijeme šetnje ogladnite - ne morate brinuti. Restorani se nalaze na svakom koraku, a tijekom ljeta hrana se poslužuje i na terasama koje se nalaze uz ulice. Nakon istraživanja gradskog središta preporučamo da uzmete vožnju jednim od turističkih autobusa koji će vas provesti gradom i upoznati s najvećim znamenitostima.

Gastronomska scena u Bratislavi je veoma živa i zanimljiva. Na svakom koraku naći ćete restorane koji poslužuju kako lokalnu tako i kuhinju iz svih dijelova svijeta. Naša preporuka je da posjetite Slovakia Pub koji se nalazi samo nekoliko minuta pješice od strogog središta grada. Riječ je o restoranu koji je uređen u rustikalnom stilu, a sastoji se od pet velikih sala u kojima se poslužuje hrana. Pub poslužuje samo domaće specijalitete, ali ne brinite - izbor je toliko šarolik da nećete znati odabrati. Preporučamo juhu od češnjaka koja se poslužuje u kruhu.


Kako biste doživjeli što je više moguće slovačkih vina svakako posjetite Grand Cru vinsku galeriju koja u svojoj ponudi ima sva vina slovačkih vinarskih kuća. Svakako posjetite dvorac do kojeg se može doći pješice jer se nalazi svega desetak minuta od središta grada. Ispred ulaza u dvorac nalaze se vrata pobjede koja svjedoče o vremenima kada je Bratislava bila pod opsadom. Ulaz u sam dvorac dozvoljen je tek u nekoliko prostorija pošto se u njemu nalazi državni parlament.

Kao što vrvi restoranima, Bratislava ima mnogo muzeja i galerija. Najvažniji od svih su Slovački nacionalni muzej i Muzej gradske povijesti u kojima se nalaze prikazani izlošci koji svjedoče o burnoj povijesti ove zemlje i grada. Svakako preporučamo posjetiti muzej satova i farmaceutski muzej.


A nakon što ste obišli sve atrakcije grada naša preporuka je da sjednete u jedan od barova, naručite neku od mnogih dobrih slovačkih piva te se upoznate s ljudima iz svih dijelova svijeta koji dolaze u ovaj šarmantni grad.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju