Dobrih krilaca nikad dosta, a recept za ova jako nam se sviđa i ne vjerujemo kako bi vaše društvo imalo išta protiv ove divote na stolu…

Sastojci (4 - 6 osoba):

Krila:

15-20 krilaca
2 žličice biljnog ulja
½ žličice soli

Glazura:

¼ šalice šećera
Češanj češnjaka, sitno nariban
¼ šalice ribljeg umaka

Posluživanje:

1-2 jalapeno papričice
½ šalice sjeckanog prženog kikirikija
3 žlice nasjeckanog korijandera

Priprema:

1. Za početak, krilca dobro nauljite i posolite. Posložite ih u pleh i stavite u pećnicu pola sata, na 250 stupnjeva.

2. Dok se krilca peku, šećer otopite u tavi, pomiješajte ga s ribljim umakom, toj kombinaciji dodajte naribani češnjak i sve dobro promiješajte.

3. U međuvremenu, krilca su gotova. Izvadite ih u veću zdjelu, pomiješajte s dobivenim umakom (točka 2), te zatim pospite s jalapeno papričicama (nasjeckanim), kikirikijem i korijanderom. Poklopite posudu i sve izmješajte.

4. Ovo božanstveno jelo je spremno, navalite! 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju