Naravno, kad podgrijavate hranu teško je vjerovati da će ona biti jednako ukusna kao kad je prvi put spremljena. To se najčešće događa jer jelo podgrijavamo na krive načine. Naime, neke stvari se uopće ne bi smjele podgrijavati, ali srećom, ako se podgrije na pravi način, većina hrane ima odličan okus.

Meso
Ukoliko nekim slučajem želite ugrijati odrezak, to ni slučajno nemojte raditi u mikrovalnoj pećnici. Za početak odrezak nasjeckajte na manje komade, nauljite tavu i zagrijte.

Tjestenina
Također, još jedna stvar kojoj nikako nije mjesto u mikrovalnoj. Kao i kod mesa uzmite tavu i dodajte malo ulja pa će vaša tjestenina ponovo biti savršena.

Povrće
Pečeno povrće najbolje je zagrijavati na način da ga ubacite u pećnicu i nju namjestite na ne preveliku temperaturu. Druge načine radije nemojte isprobavati.

Piletina
Pohana piletina dobije odličan okus kad se stavi u aluminijsku foliju i zagrije u tosteru. Za to je potrebno tek nekoliko minuta, a ni za živu glavu ne stavljajte to u mirkovalnu!

Juha
Jedino mjesto na kojem možete zagrijavati juhu je štednjak. Namjestite jaku vatru i miješajte, to je sva filozofija.


Riba
Naravno, najbolja je friško spremljena, a ako je pokušavate zagrijati možete samo pokvariti okus, tako da je bolje jesti je hladnu.

Kava
Kavu u pravilu ne bi trebalo podgrijavati, ali ako baš morate, nema boljeg mjesta od mikrovalne za tako nešto.

Jaja
Ni na koji način nemojte podgrijavati jaja, tvrde brojni znanstvenici. A ako vam se jako čisti mikrovalka, ubacite neočišćeno jaje i za pola minute očekujte eksploziju. Ne, nije smiješno, i ne radite to kod svoje kuće!
 


 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju