Sastojci:
450 grama kozica
1 žlica maslinovog ulja
1 veliki luk
2 češnja češnjaka
1 žlica ružmarina
1 žlica timijana
1 čajna žličica dimljene paprike u prahu
200 ml bijelog vina
1 žlica limunovog soka
sol i papar
sir parmezan za ukras
400 grama suhe tjestenine

Priprema:
1. Na maslinovom ulju prepržite luk dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko tri do četiri minute na umjerenoj temperaturi.

2. U tavicu dodajte nasjeckani češnjak, ružmarin, timijan, dimljenu papriku, sol i papar. Miješajte i pirjajte oko dvije munute.

3. Ubacite kozice, prepržite ih sa svake strane oko dvije do tri minute.

4. Kozice prelijte bijelim vinom i limunovim sokom te pirjajte dok vino ne ishlapi.

5. Pomiješajte kozice sa špagetima skuhanim al dente, i poslužite uz malo naribanog parmezana i sezonu salatu. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se priprema ovaj jednostavni, a fini recept na bazi tjestenine.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju