Sastojci za marinadu mesa:

900 grama ramsteka
1 žlica nasjeckanog češnjaka
½ žličice korijandera u prahu
1 žličica kumina
½ žličice crvene paprike u prahu
1 žlica octa
100 ml maslinovog ulja

Sastojci za ražnjiće:

Komadići luka
Komadići paprike

Sastojci za brzi umak od češnjaka:

200 grama svježeg češnjaka
800 grama biljnog ulja
1 žličica soli
Sok jednog limuna

Što duže marinirate meso, to će ono biti ukusne nakon pečenja. Priprema:

1. Ramstek narežite na kockice veličine oko 1,5 centimetara, pa ih stavite u plastičnu vrećicu.

2. Mesu dodajte ulje, ocat i začine. Sve dobro promiješajte, pa stavite u hladnjak na 24 sata.

3. Na štapiće nabodite komadiće mariniranog mesa u kombinaciji sa svježim lukom, paprikom i rajčicom.

4. Na roštilju ili gril tavi ispecite ražnjiće. Za to će vam biti potrebno oko pet do sedam minuta sa svake strane.

Poslužite uz fin umak koji ćete u blenderu napraviti od češnjaka, ulja, limunovog soka i soli. (Ovako pripremljen umak može stajati u hladnjaku oko tjedan dana) Dobar tek!

U videu pogledajte kako se rade fini ražnjići od ramsteka s umakom od češnjaka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju