Sastojci za 2 osobe: 
1 avokado
1 žumanjak
100 ml kiselog vrhnja
1 češanj češnjaka
½ limuna
100 grama naribanog parmezana
3 kriške slanine
250 grama špageta
1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

1. Napravite smjesu u blenderu od avokada, žumanjka, češnjaka i limunovog soka. Polako dodajte kiselo vrhnje dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.

2. Kriške slanine narežite na manje komade te ispržite u tavi dok se ne otopi sva masnoća. Stavite sa strane.

3. U loncu skuhajte špagete prema uputama s pakiranja. Ocijedite vodu, pa preko špageta prelijte maslinovo ulje, umak na bazi avokada, slaninu i naribani parmezan.

4. Sve dobro promiješajte da se sljube svi sastojci. Popaprite i posolite po potrebi. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se pripremaju najkremastiji špageti ala carbonara.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju