Sastojci za 2 osobe: 
1 avokado
1 žumanjak
100 ml kiselog vrhnja
1 češanj češnjaka
½ limuna
100 grama naribanog parmezana
3 kriške slanine
250 grama špageta
1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

1. Napravite smjesu u blenderu od avokada, žumanjka, češnjaka i limunovog soka. Polako dodajte kiselo vrhnje dok ne dobijete ravnomjernu smjesu.

2. Kriške slanine narežite na manje komade te ispržite u tavi dok se ne otopi sva masnoća. Stavite sa strane.

3. U loncu skuhajte špagete prema uputama s pakiranja. Ocijedite vodu, pa preko špageta prelijte maslinovo ulje, umak na bazi avokada, slaninu i naribani parmezan.

4. Sve dobro promiješajte da se sljube svi sastojci. Popaprite i posolite po potrebi. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se pripremaju najkremastiji špageti ala carbonara.

U trendu Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu Ghazipur - 3 Otrovni smrad Ne prestaje rasti: Planina smeća koja truje milijune ljudi svake godine naraste za 10 metara