Kontinentalni dio Hrvatske u vrijeme maškara najčešće uživa u krafnama. Ova pokladna slasticu od dizanog tijesta obično se nadjeva domaćim marmeladama, a posipa šećerom u prahu.

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Od istog tijesta moguće je napraviti i poderane gaće koje se često peku u Slavoniji u dubokom ulju.

Koja vam je najdraža pokladna slastica?

  • Krafne su kraljice maškara
  • Fritule su najbolje
  • Nima mi do kroštula

glasova:



Za Istru i Kvarner uobičajena je priprema fritula. Ove 'bombice' od ukusnog tijesta peku se u dubokom ulju, a po želji preljevaju ukusnim umacima.

U Dalmaciji se pak gušta u hrskvim štapićima - kroštulama koje je moguće napraviti od samo 3 sastojaka.

Imamo recepte za svaku pokladnu slasticu. Isprobajte ih i oduševite svoje ukućane.

Tradicijski recept od 5 sastojaka za domaće krafne i 'poderane gaće'

Dalmatinske kroštule: Najjednostavniji recept od 3 sastojka koji ćete obožavati


Esplanadin recept za brze fritule s kojim ćete postati kralj karnevala