Meksička kuhinja obiluje bojama, maštovitim okusima i mirisima. Isprobajte ovaj jednostavni, ali raskošni recept na bazi tortilja, umaka od sira, kobasica i povrća, koji možete napraviti za doručak, ručak ili večeru.
Sastojci za 5 osoba:
Enchilade
5 gotovih kukuruznih tortilja
450 grama mesa od svinjske kobasice
2 žlice maslaca
2 mlada luka
1 zelena paprika
2 žlice svježeg korijandera
7 velikih jaja
1 ljuta papričica
sol i papar
nekoliko cherry rajčica
Umak od sira:
65 grama maslaca
75 grama brašna
600 ml mlijeka
220 grama naribanog topivog sira poput cheddara
malo feferona
sol po želji
Priprema umaka od sira:
Enchilade su zapravo punjene tortilje s mesom, i povrćem, koje se zapeku u pećnici sa sirom i drugim namirnicama.
1. Otopite maslac u tavi na srednje umjerenoj vatri. Dodajte mu maslac i neprestano miješajte sve dok ne dobijete glatku smjesu.
2. Polako ulijevajte mlijeko uz miješanje, dok ne dobijete gust umak.
3. U umak dodajte naribani sir, te nasjeckane komadiće feferona.
Priprema punjenje za enchiladu:
1. Na dvije žlice maslaca prepržite mljeveno meso izvađeno iz svinjske kobasice. Pirjajte ga sve dok ne potamni, a potom ga odvojite sa strane.
2. U istoj tavici propirjajte nascjeckani luk i zelenu papriku, pa dodajte jaja istučena za kajganu. Ispecite ih, a na kraju ukrasite svježim i nasjeckanim listićima korijandera.
Pripremanje enchilada:
1. Pola umaka od sira pomiješajte s pečenom kobasicom i jajima. Ovim nadjevom napunite tortilje i zarolajte ih poput palačinki.
2. Tortilje stavite u lim za pečenje, a preko njih prelijte ostatak umaka od sira, jedan feferon i nekoliko prepolovljenih cherry rajčica.
3. Zapecite tortilje u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 Celzijevih stupnjeva oko 25 minuta. Poslužite vruće uz sezonsku salatu. Dobar tek!
Pogledajte u videu kako se priprema ovo slasno jelo.