Ranije ovog mjeseca, islandski niskobudžetni prijevoznik WOW Air najavio je svojevrsnu revoluciju u avioprijevozu. Naime, najavili su letove iz Europe u Sjevernu Ameriku po dosad nezamislivo niskim cijenama, počevši od 500 kuna naviše.

Obećanje nije samo ostalo obećanje, pa tako već sad možete kupiti jeftinije karte za letove iz Londona, Edinburgha i Bristola za brojne američke i kanadske gradove, ali pravo sniženja cijena tek bi trebalo uslijediti kroz koji mjesec.

I na prekooceanskim letovima, kao uostalom i na onim kontinentalnim, kod ovog niskobudžetnog prijevoznika nećete uživati u besplatnoj hrani i vodi, već ćete sve to uredno morati platiti. Ipak, to se i dalje itekako isplati, imajući u vidu kako ćete do Amerike moći doći za petstotinjak kuna. Dodatno dobra vijest za putnike je i odluka još jednog jeftinog avioprijevoznika, Norwegian Aira, da također uvede ove letove.

No, kako letovi izgledaju u praksi? Portal Business Insider objavio je priču jednog iskusnog putnika koji je letio preko oceana islandskom kompanijom, a mi prenosimo njegova iskustva.

James Dozer letio je u jednom smjeru iz Los Angelesa za Reykjavik i kartu je platio 99 dolara. Za početak, pohvalio je internetske stranice kompanije rekavši kako je kupnja karata i više nego jednostavna, a i dolaskom na aerodrom bio je zadovoljan, jer se šalteri za check in otvaraju tri sata prije leta.

> Kome se to isplati? Najkraći komercijalni let na svijetu koji traje samo 47 sekundi

Ipak, nastali su problemi oko rezervacije sjedala te je Dozer dobio lošija sjedala od onih koje je rezervirao. Također, dodao je da je barem još dvoje putnika naišlo na isti problem. Ipak, zahvaljujući intervenciji osoblja, došli su do sjedala koja su rezervirali.

Veća prtljaga, naravno, plaća se dodatno, a u kabinu vam je dopušteno unijeti torbu dimenzija 42 sa 32 sa 25, što je ipak manje od standarda na koji smo navikli. Sjedala su po njegovom mišljenju dovoljno ugodna i s iznenađujuće mnogo prostora za noge. Naravno, minus je što u cijenu nisu uključeni hrana i piće, a na ovako dugačkom letu vrlo je vjerojatno kako ćete ih konzumirati. Sendviči, pizze, piletina, alkoholna i bezalkoholna pića, ovdje možete pronaći sve. Također, ako vam je dosadno, možete iznajmiti iPad i gledati filmove, no prema Dozeru, naslovi su prilično zastarjeli.

Problem je nastao što za put nazad u ponudi još uvijek nisu tako jeftine karte, pa je Dozer svoju platio 280 dolara.

Ipak, u nekoj skoroj budućnosti i to će se promijeniti, pa ćemo novi svijet otkrivati za prilično povoljne novce.

 

A photo posted by Live Better Stories (@jamesdozer) on

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju