1. Mrkva + med + peršin + timijan
Mrkva je prirodna slatko korjenasto povrće, pa kad ju ispečete s nešto meda, peršina i timijana imat ćete osjećaj kao da jedete najfiniji desert. Za najbolje rezultate pecite u pećnici oko 40 minuta na 190 Celzijevih stupnjeva.
2. Bundeva + med + kadulja + ružmarin
Prelijte komadiće očišćene bundeve s nešto meda, dodajte joj listiće kadulje i grančicu ružmarina pa pecite u pećnici od 30 do 45 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva dok ne omekša. Tako ispečenu bundevu možete poslužiti uz glavno jelo, ili pretvoriti u kašu za juhu ili rižoto.
3. Prokulica + češnjak + ocat balzamico + panceta
Neke se namirnice vole javno, poput pečenih prokulica i pancete. Pomiješajte ih s lukom i octom pa pecite oko 20 do 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva dok ne postanu zlatno-žute.
4. Brokula + sezamovo ulje + umak od soje + smeđi šećer + češnjak
Brokula ne mora biti dosadna. Pronađite inspiraciju za pečenje u azijskoj kuhinji i prelijte je dresingom spomenutih začina i umaka , pa pecite oko 15 minuta na 220 Celzijevih stupnjeva.
5. Cikla + vinski ocat + med + timijan
Zamotajte ciklu u aluminijsku foliju pa je pecite u pećnici oko 45 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Odmotajte ciklu, očistite je i začinite kombinacijom octa, meda i začina.
6. Krumpir + maslac + senf + luk + limun
Krumpire premažite maslacem i senfom, pospite kockicama luka, pa sve pokapajte limunom. Stavite peći u pećnicu oko 40 minuta na 190 Celzijevih stupnjeva. Dobar tek!
7. Šparoge + češnjak + limun + parmezan
Ispecite šparoge oko 10 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva, pa pri posluživanju dodajte naribani parmezan. Uostalom svo zeleno povrće ima bolji okus kada ga oplemenite sa sirom.