Ako još niste, isprobajte smoothie od zamrznutih banana i sami se uvjerite u to koliko je kremastiji od klasičnog. Uzmite zrele banane i narežite ih na ploške pa stavite u vrećicu za zamrzavanje, a prije pripreme ubacite nekoliko ploškica. Iako je banana kraljica kremoznosti, i zamrznuto voće poput kivija, manga i jabuka daju sličan efekt.

Hranjivi avokado

Uz avokado smoothie postaje zamjena za sladoled. Prepolovite ga, izvadite košticu i dodajte omiljenoj kombinaciji za smoothie. Zahvaljujući tome što je neutralan, odlično se kombinira s ostalim voćem ili povrćem.

Povrtni pire

Pire od batata, bundeve ili mrkve smoothieju pruža kremastu notu i tjera glad. Povrće skuhajte ili ispecite u pećnici pa zgnječite u pire i izmiksajte s ostalim sastojcima.

Ledeni kokos

Zamrznute kockice mlijeka od kokosa, badema ili zobi također su neki od trikova kojima se služe poznavatelji kako bi njihov napitak što više nalikovao shakeu. Ulijte mlijeko u posudice za led i pričekaje da se zamrzne.  

Zdrave sjemenke

Namočite chia sjemenke u vodi kako biste dobili gel pa ga ubacite u blender i izmiksajte s ostalim sastojcima. Možete ih ostaviti preko noći u vodi, čaju od đumbira, jogurtu ili mlijeku. 

Indijski oraščići

Trik kojim se služe vegani jest dodavanje indijskih oraščića, i to u omjeru 1/4 šalice na šalicu tekućine u smoothieju. Kako bi omekšali, namočite ih preko noći ili ostavite najmanje dva sata u vodi. 2

I malo pekmeza...

Žlica pekmeza bez šećera također je odličan način da zgusnete svoj tekući obrok. Poslužit će i kompot, a najbolje je odabrati domaći bez štetnih dodataka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju