Zagreb će u siječnju dobiti novu artisan pekarnicu po imenu Bread Club kojoj je glavni cilj povećati kvalitetu proizvoda koje konzumiramo svakoga dana. Upravo zato u središte pažnje stavljaju kruh napravljen od prirodnog kvasca i produljene fermentacije koji se može prepoznati po većim rupama u tijestu i hrskavijoj kori.

Štruce kruha od prirodnog kvasca ostaju duže svježe od klasično pripremljenih pekarskih proizvoda, imaju bolju aromu i teksturu, zbog čega su sve popularniji izbor i u hrvatskim domaćinstvima. Na ovogodišnjem Fuliranju, koje traje do 1. siječnja 2019. na Strossmayerovu trgu u Zagrebu, posjetitelji mogu okusiti dio buduće ponude pekarnice Bread Club.

Hrskav i sočan kruh od prirodnog kvasca sljubljen je s umacima proslavljenog hrvatskog chefa Dina Galvagna, a servira se uz kobasice od divljači po cijeni od 32 kune za porciju, a ovdje doznajte više o tome što jesti na Fuliranju.

Na jelovniku kućice Bread Cluba nalaze se i dvije prave adventske juhe – od gljive i od rastopljenog sira i piva, a poslužene u jestivoj krušnoj zdjeli. Obje juhe u kruhu prodaju se po cijeni od 30 kuna, a osmislila ih je talentirana kuharica Ivana Bekavac, diplomantica CIA-e (Culinary Institute of America).



Razočarani neće ostati niti ljubitelji slastica. Naprotiv, za njih se spremaju američki chocolate chip keksi od čokolade i oraha u XXL veličini te od slane karamele i kikirikija, a za koje će trebati izdvojiti 20 kuna za komad.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju