Dodavanje ulja mesu i povrću na roštilju možda zvuči kao dobra ideja, ali zapravo je jako loše za zdravlje, kažu njemački znanstvenici.

Kapi koje padaju na vatru dovode do pojave dima koji sadrži štetne tvari koje dolaze u hranu.
Radi se o supstancama koje se smatraju kancerogenima pa bi ih trebalo izbjegavati, upozoravaju stručnjaci.

Rješenje je u mariniranju hrane prije nego što je stavite na roštilj, a koliko dugo treba biti marinirana, ovisi o marinadi i tome što se u njoj nalazi.

> 5 grešaka zbog kojih meso s roštilja ispada loše

Gotova marinada može se kupiti u trgovini ili se vrlo lako može napravii domaća. Zahvaljujući njoj meso i povrće ima puno bolji okus.

Kako biste izbjegli štetne posljedice za zdravlje, bolje je provjeriti je li meso gotovo tako da ga zagrizete, nego komadić odsječete nožem, jer kada bi npr. hamburger provjeravali nožem, moglo bio doći do istjecanja mesnih sokova na vatru, što isto nije dobro, tvrde znanstvenici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju