Jednostavna torta s tri vrste čokolade
Sastojci:
600 ml slatkog vrhnja
150 g tamne čokolade
200 g bijele čokolade
200 g mliječne čokolade
1 šalica zdrobljenih keksa
3 žlice maslaca
Priprema:
1. Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja. Stavite u frižider na otprilike 1 sat da se hladi.
2. U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i isto stavite u frižider.
3. U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja, ohladite.
4. Podlogu za tortu pripremite tako što ste pomiješali zdrobljene kekse s maslacem. Složite na dno kalupa.
5. Kada su se smjese s čokoladom ohladile izmiksajte jednu po jednu te ih redom slažite u kalup.
U smjese možete staviti malo mascarponea da budu kremastije. Prema želji završite sa šlagom i pospite orasima, keksima... Ohladite i uživajte!
Ako imate još želje za slatkim ovdje potražite još inapiracije u našem Tjednu čokolade.