Jednostavna torta s tri vrste čokolade

Sastojci:


600 ml slatkog vrhnja
150 g tamne čokolade
200 g bijele čokolade
200 g mliječne čokolade
1 šalica zdrobljenih keksa
3 žlice maslaca



Priprema:

1. Rastopite tamnu čokoladu i umiješajte 200 ml slatkog vrhnja. Stavite u frižider na otprilike 1 sat da se hladi.

2. U drugoj posudi rastopite bijelu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja i isto stavite u frižider.

3. U trećoj posudi rastopite mliječnu čokoladu s 200 ml slatkog vrhnja, ohladite.

4. Podlogu za tortu pripremite tako što ste pomiješali zdrobljene kekse s maslacem. Složite na dno kalupa.

5. Kada su se smjese s čokoladom ohladile izmiksajte jednu po jednu te ih redom slažite u kalup.

U smjese možete staviti malo mascarponea da budu kremastije. Prema želji završite sa šlagom i pospite orasima, keksima... Ohladite i uživajte!

Ako imate još želje za slatkim ovdje potražite još inapiracije u našem Tjednu čokolade.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju