Mnogi izbjegavaju pileće bijelo meso zbog toga što im nije dovoljno sočno, ali uz pravu marinadu i pravilnu pripremu meso će biti neodoljivo. Sol ističe prirodni okus i omekšava meso, baš kao i sok od ananasa koji to čini zahvaljujući enzimima. Umjesto soli poslužit će i sojin umak koji pruža finu aromu. Za početak pružite piletini dovoljno vremena da omekša, najmanje tri sata prije pečenja je prelijte marinadom.

Pomiješajte ulje sa sokom od ananasa pa dodajte usitnjeni češnjak, đumbir, sol i papar te prelijte preko mesa. Ostavite u poklopljenoj posudi u hladnjaku. Ananas sadrži enzime koji omekšavaju meso, a đumbir daje finu aromu.

Piletinu možete marinirati i u mješavini pasirane rajčice, ulja, ljute papričice i začina poput kima, korijandra i kajenskog papra.

Od viška marinade napravite umak kojim premazujte meso tijekom pečenja u pećnici ili na roštilju dodavanjem vode, piva ili temeljca. Možete ga i prokuhati te dodati malo meda ili šećera, ali u tom slučaju meso pecite na nižoj temperaturi kako ne bi zagorjelo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju