U nedjelju, 4. rujna, Umag postaje središte hrvatske trkačke i vinske scene. Treći Istrian Wine Run, zabavni vinski maraton, okupit će više od 1200 trkača iz cijelog svijeta, željnih, prije svega, vrhunske zabave. Oni će trčati u tri kategorije: maratonu, polumaratonu i štafeti (3 x 7 kilometara). Start maratona je u 8 sati iz Momjana, dok će polumaratonci startati u 10 sati iz Brtonigle. Cilj utrke i finale zabavnog programa uz glazbu, ples, dobro vino i 'paštu party', bit će u umaškom Stella Marisu



Ovaj jedinstveni sportsko-zabavni spektakl ove će godine dodatno začiniti atmosferu pravim svadbenim slavljem. Naime, među natjecateljima su i dvoje mladenaca, koji će se tom prigodom vjenčati usred polumaratonske utrke, uz pratnju veselih svatova. Prvi je to put u Hrvatskoj da će dvoje zaljubljenih svoje sudbonosno da izreći na atletskoj utrci.

> Istrian Wine Run - maraton na kojem svi žele sudjelovati!

Istrian Wine Run održava se treću godinu zaredom, s ciljem promocije vinske i gastronomske ponude sjeverozapadne Istre, kroz osiguravanje dodatnog turističkog sadržaja. Na atraktivnoj trasi, koja se proteže kroz vinograde sjeverozapadne Istre, veseli će trkači imati priliku kušati različita vina od čak 17 poznatih istarskih vinara. Uz spomenute kategorije, u posebnoj novinarskoj štafeti svoje će snage međusobno odmjeriti i pripadnici medija, dok će za one najmlađe dan ranije biti organizirana Lino Kids Run utrka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju