Mit broj 1

Pivo prije viskija? Riskantno! Viski nakon piva? Nema straha!
Vjeruje li još netko u ovakve teorije? Nažalost, da. Nije važno kojim redoslijedom pijete, već koliko pijete. Postotak alkohola u krvi pokazuje koliko ste pijani, a zaista nije važno što ćete popiti prije, viski ili pivo. Naposljetku, alkohol je i jedno i drugo!

Mit broj 2
Tamna piva sadrže više alkohola
Boja piva nema apsolutno nikakve veze s njegovom jačinom. Ljudi tako obično griješe kad kažu kako je najpoznatije irsko pivo Guinness jako, a ono ima tek 4,2% alkohola. Za usporedbu, mnoga naša domaća svjetla piva imaju oko 5%. A što tek reći za naoko bezazlena svijetla belgijska piva, koja često idu i preko 8%...


Mit broj 3
Hladan tuš ili topla kava pomažu u liječenju mamurluka
Eh, da bar… Po svemu sudeći, ovo je možda i najpoznatiji mit. Niti kava, a bogami ni tuš ne smanjuju koncentraciju alkohola u krvi. Istina, mogu vas razbuditi i pomoći da se osjećate nešto bolje, ali u ovakvim situacijama jedino što zbilja pomaže jest - vrijeme.

Mit broj 4
Brže ćete se napiti ako pijete na slamku
Osim ako ne uvlačite alkohol kroz slamku mnogo brže nego što ga pijete iz čaše, ta metoda konzumiranja ne povećava nivo alkohola u krvi brže od uobičajenih načina. Mit je vjerojatno nastao zbog toga što pića koja se poslužuju sa slamkom često dolaze s voćnom aromom koja prikriva okus alkohola.


Mit broj 5
Miješanje alkohola s lubenicom izaziva smrt.
Tko god vjeruje u ovu tvrdnju trebao bi se zapitati za svoje zdravlje. Naravno da ne postoji nikakva reakcija koja bi izazvala smrt zbog miješanja lubenice i alkohola. Naprotiv, u vrućim ljetnim danima kombinacija votke i lubenice uopće nije tako loša…

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju