U četvrtak, 1. ožujka s početkom od 18 sati u Klubu književnika u Zagrebu, Vinoljupci će ugostiti istarske vinare koji će zajedno sa okupljenim ljubiteljima vina, dobrim raspoloženjem i još boljom kapljicom pokušati otjerati zimu.

"Od samih početaka rada udruge, od 2014. godine, vinske izložbe koje organiziramo u fokus stavljaju jednu vinsku regiju. Na taj način stvaramo novo, mlado vinsko tržište, ali i educiramo potrošače o tipičnim i autohtonim sortama, značajkama terroira te vinima i vinarima određenog kraja. S takvim konceptom smo nastavili i u 2018. godini", pojasnila je Irena Lučić, voditeljica udruge Vinoljupci i organizatorica manifestacije.

Zagrepčani su veliki ljubitelji istarskih vina, a vinska kušaonica Istra u Zagrebu prilika je za ponovni susret sa već dobro poznatim istarskim imenima, ali i za upoznavanje s novim vinarima. Prisutnima će se predstaviti vinarije Cattunar, Geržinić, Palčić, Pervino, InSylvis i Belaj. U središtu pažnje, jasno, bit će malvazije, terani i muškati, ali pronaći će se tu i pokoja zanimljiva kupaža, kao i klasične sorte Starog svijeta poput cabernet sauvignona i chardonnaya – sa istarskim štihom, naravno. 

Osim prilike za degustaciju vina po popularnim cijenama, posjetitelji će uživati u živoj glazbi i ukusnim zalogajima. Stoga, vjerujemo da, usprkos minusima s druge strane prozora, nikome neće biti hladno. Lakše je (do)čekati proljeće uz Istru.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju