Sastojci za tart s gljivama:

250 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
125 g maslaca
125 g svježeg sira
sol
kiselo vrhnje
1 žličica kurkume

Nadjev:

2 žlice maslaca
200 g lisičarki
2 glavice luka
3 jaja
majčina dušica
200 g naribanog sira

> Zlatni savjeti za pripremu jela s gljivama 

1. Pomiješajte brašno, sol, kurkumu i prašak za pecivo.

2. Dodajte maslac narezan na listiće i svježi sir pa zamijesite tijesto prema potrebi dodajući kiselo vrhnje kako bi se lakše umijesilo.

3. Razvaljajte tijesto i ga stavite u okruglu posudu za tart promjera 30 cm.

4. Na žlici maslaca pirjajte luk 15 minuta na laganoj vatri pa posolite i popaprite te dodajte majčinu dušicu.

5. Izvadite luk iz tave pa ubacite gljive i pirjajte ih na ostatku maslaca dok ne omekšaju.

6. Tijesto posipajte polovicom sira, dodajte luk pa prelijte izmiješanim jajima. Na to stavite gljive i posipajte sirom.

7. Pecite na 180 stupnjeva Celzijevih oko 40 minuta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju