U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije


Osvježenje na zagrebačkoj gastronomskoj sceni zove se Il camino, koji je svoj dom pronašao u Novoj Galeriji, smještenoj na Zagrebačkoj avenij 104. Tradicionalne recepte s modernim zaokretom potpisuje zaljubljenica u kuhanje Josipa Pavičić Berardini koja i stoji iza cijelog projekta Il camina.



Zanimljivi interijer osmislio je Nedjeljko Mikac Cak, dizajner interijera mnogih kultnih, popularnih i neobičnih okupljališta, koji je u ovom slučaju uspješno spojio industrijski dizajn s talijanskom tradicijom.

Recepti iz osobne kuharice Josipe Pavičić Berardini dodatno su nadopunjeni receptima prabake talijanke, a specijaliteti poput domaćeg kruha od maslina i luka, Ravioli di casa, Olive Ascolana, variva od sipe, graha, krumpira, slanutka i kozica, bifteka, rižota, salata, pasta, brudeta od hobotnice te raznih vrsta deserta, uz vrhunska hrvatska i talijanska vina, samo su dio onoga čime će šarmantni Il camino zadovoljiti i najveće gurmane.
 

Ipak, ponuda na koju je vlasnica posebno ponosna je 'Ružičasti slijed', menu od čije će se prodaje dio prihoda donirati udruzi Europa Donna, čija je Josipa ambasadorica, za kupnju aparata za intraoperativno zračenje žena oboljelih od raka dojke.

Jedinstven spoj ponude i ambijenta ovo mjesto čini drugačijim te predstavlja osvježenje zagrebačke gastro scene.