SOL
Jedan je od najvećih neprijatelja vaše kože. Previše soli dovodi do zadržavanja vode, što prouzručuje podočnjake, celulit i prerano starenje kože. Pokušajte, dakle, sol konzumirati u umjerenim količinama.

MLIJEČNI PROIZVODI
Znanstvenici tvrde da visok unos mlijeka može potaknuti stvaranje akni. Istraživanje provedeno 2012. u Italiji pokazalo je vezu između obranog mlijeka i akni. Čini se da se visoka razina hormona ne može apsorbirati u tijelu, tako da ona stimulira lučenje sebuma (masna tekućina koju proizvode lojne žlijezde) i uzrokuje te proklete prištiće.

ŠEĆER
To je najveći neprijatelj kože, kao i svi proizvodi koji ga sadrže. Šećer razara kolagen i uzrokuje starenje kože. Osobe koje imaju problema s kožom trebaju ga svakako izbjegavati. Da, probajte to reći i objasniti svojoj dragoj… Sretno.

HRANA S VISOKIM GLIKEMIJSKIM INDEKSOM
Kruh, tjestenina, kolači, peciva - sve ove namirnice treba izbjegavati ako imate problema s aknama. Ili barem smanjiti – zaobiđite pekare u doba marende!

ALKOHOL
Alkohol je prirodni diuretik - što ga više konzumirate, vaše će tijelo biti više dehidrirano. I koža će biti ta koja će najviše patiti. Ljudi koji puno piju izgledaju puno starije nego što u biti jesu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju