Ječam
200 g ječma kuhajte u 750 ml vode, na laganoj vatri, pokriveno poklopcem 35-40 minuta. Da biste dobili intenzivniji okus možete ga prije toga nekoliko minuta pržiti u tavi bez ulja.

Smeđa riža
200 g smeđe riže kuhajte u 400 ml vode na laganoj vatri, pokriveno poklopcem 30 minuta. Maknite s vatre i ostavite poklopljeno još 10-15 minuta kako bi se riža na vrućoj pari još dokuhala.

Bijela riža
200 g bijele riže kuhajte u 200-230 ml vode. Nakon što zakuha smanjite vatru i kuhajte još 15 minuta. Skinite s vatre i ostavite još pet minuta da se kuha na pari.

Divlja riža
150 g riže kuhajte u litri vode u posudi s poklopcem na laganoj vatri. Divljoj će riži trebati 45-60 minuta da se skuha. Odmah ocijedite vodu i poslužite.

Proso
Isperite proso u hladnoj vodi i pržite bez ulja do zlatno smeđe boje. Prelijte s kipućom vodom i pirjajte pokriveno s poklopcem 20 minuta. Skoro smo zaboravili - 200 g prosa kuhajte u 400 ml vode!

Quinoa (kvinoja)
Isperite u hladnoj vodi i pržite u tavi bez ulja. Dodajte kipuće vode, pokrijte s poklopcem i pustite da se kuha 20 minuta.

Zobena kaša
150g zobenih pahuljica kuhajte u 450-500 ml vode, nakon toga nastaviti još 10-20 minuta, stalno miješajući.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju