1. Ukoliko imate limun koji je već suh i polumrtav, stavite ga u šalicu kipuće vode na nekoliko minuta. To će mu vratiti sočnost.

2. No, ako želite zadržati svježinu limunu koji je već otvoren, stavite ga na tanjur tako da je rez prema dolje, pokrijte čašom i stavite u frižider.

3. Za par kapi soka od limuna kojeg ne želite rasjeći, na jednom ga kraju probodite iglom i kroz napravljeni otvor iscijedite koliko vam je potrebno.

4. Voće poput jabuka i krušaka potamni nakon što ga ogulite, a može li se to izbjeći? Tajna je da ih nakon prerezivanja najmanje 20 minuta ostavite u hladnoj vodi s limunovim sokom. Osim što neće potamniti, voda će im dati više snage i hrskaviju teksturu.

5. Za lakše guljenje grožđa, treba ga staviti u kipuću vodu na pola minute.

6. Ako imate voće koje još nije sazrelo - ne držite ga u frižideru. Kako hladnoća sprječava plodove da dozrijevaju, ostavite ih neko vrijeme na sobnoj temperaturi.

7. Kako znati je li ananas zreo ili je iznutra suviše tvrd? Ako se listovi daju lako otkinuti - ananas je dovoljno zreo, vrijeme je za kupnju!

8. Kako bi se ubrzao proces zrenja avokada, zamotajte ga u novine, tako da nema nimalo svjetla. Ostavite ga tako 8 sati, i ne zaboravite posaditi košticu!

9. Naranče treba jesti po mogućnosti same, a ne s drugim voćem. Također se ne preporuča jesti ih u bilo koje doba dana. Imajte na umu poslovicu koja kaže, "Naranča je zlato ujutro, srebro u podne, i olovo po noći."

10. Agrumi kao što su naranče, mandarine i limuni, puni su vitamina C, ujedno su tonici i pomažu probavi i cirkulaciji krvi. Dakle, smjesta na tržnicu!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju