Zaboravite energetska pića, jedite banane!

Studija provedena na sportašima, a objavljena u svibnju ove godine, pokazuje da je ona skupina koja je jela banane imala višu razinu dopamina nego ona koja je konzumirala energetsko piće. Štoviše, razina dopamina raste i sat vremena nakon konzumiranja. Banane ne samo da su uspješno zamijenile energetska pića, već su se od njih ispitanici i - osjećali bolje. Prema japanskim istraživanjima, dobro pečene banane s korom, proizvode tvar koja se zove TNF (čimbenik nekroze tumora), koja ubija tumorske stanice. Što je kora banane tamnija, ima jača antikancerogena svojstva i jača imunitet.

Izvrsne su za mamurluk

Stvarno vas dižu iz mrtvih zato što su bogate kalijem. Pojedite jednu prije spavanja ili ujutro, odmah nakon što se probudite, i riješit ćete se mamurluka. I nutricionisti ih preporučuju svakodnevno jesti.

Ideje za kuhanje:

Pržene banane
Pržene banane su vrlo česta pojava u kuhanjama mnogih zemalja. U nekim se krajevima poslužuju kao desert, u nekim kao predjelo, a negdje čak i kao prilog.

Kivi banana shake
Savršena ideja za dobro jutro. Ne samo da će vam pomoći u razbuđivaju, već će i biti sasvim dovoljan kao doručak. Znamo da možete uz to pojesti i šest jaja, ali nema smisla…

Čokoladni sufle s bananom
Slatki sufle može biti savršen kraj večere. To će zadovoljiti vašu želju za čokoladom, a krema od banane će vam se neodoljivo topiti u ustima.

Košarkaška banana
Nisu jestive, niti imaju veze s ishranom. Najpoznatiji 'prodavač' košarkaških banana - Stojko Vranković.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju