Osušeni penis bika - Sicilija
Mnogi se Sicilijanci nakon burne, alkoholom ispunjene večeri, prepuštaju grickanju impresivnog spolovila bika. Da smanje glavobolju ili da obnove svoju muškost!? Postoji li išta muževnije od bika?  A tko zna, možda govedina ipak liječi, sjetite se samo Javiera Bardema u Šunki, šunki...

Ovčje očne jabučice - Mongolija
Mongoli samo oteturaju u obližnji restorančić, naruče ukiseljene oči ovce, zaliju sve sa sokom rajčice, i naprave sami svoju Bloody Mary.
Razlog zbog kojeg bi i moglo upaliti: Ključan je sok od rajčice. Naime, jetra vam radi punim kapacitetom pokušavajući preraditi otrov kojim ju punite i pritom troši šećer. Čaša soka od rajčice nadomjestit će jednostavne šećere dovoljno da vas održi u okomitom položaju. Što se očne jabučice tiče... no dobro, proteini ne štete, zar ne?

Balut - Filipini
Fetus patke, inače lokalna delicija, točno je ono što vam treba da biste se bolje osjećali, tvrde na Filipinima. Zašto? Jaja sadrže cistein, koji pomaže upiti slobodne radikale uzrokovane alkoholom. Ali, zar jaja, pobogu, moraju već biti oplođena!?

Limun ili limeta ispod pazuha - Portoriko
Ludi u Portoriku vjeruju da ćete ublažiti mamurluk i dehidraciju ako trljate limun ili limetu pod pazuhom. Ovo stvarno zvuči kao navlakuša, ali ćete barem uštedjeti na deziću...

Rog nosoroga - Vijetnam
Vijetnamci nakon pijanke samelju rog nosoroga i ubace to u vrelu vodu. Nikako nemojte pokušavati to kod kuće jer je trgovanje nosorogetinom - ilegalno. Pokušavali smo naći razlog zašto bi itko uopće to pokušavao, ali bezuspješno.

Oznojiti se, polizati znoj i ispljunuti - Divlji Zapad

Neki Indijanci vjerovali su da se onako pijani trebaju dobro preznojiti, zatim taj znoj polizati, progrgljati malo po ustima i ispljunuti. Ima nešto u tome, jer se znojenjem izbacuju toksini, ali kakvu ulogu ima grgljanje - ni ne pokušavamo saznati.

Juha od tripica - Meksiko, Rumunjska, Turska, Koreja
Sastojci ove juhe variraju od zemlje do zemlje, ali jedno je zajedničko svima: iznutrice životinja. Može funkcionirati iz dva razloga. Prvi – samim razmišljanjem o tome što jedete zaboravit ćete na mamurluk. Ali ozbiljno – masna, slana juha prepuna proteina trebala bi vam svakako pomoći pri uravnoteživanju razvaljenog organizma.

Duboko prženi kanarinac - Stari Rim
Nakon razvratničkih noći punih opijanja vinom, Rimljani su za lijek pripremali kanarinca prženog u dubokom ulju. Funkcionira li? Zamislite da je piletina. Uostalom, već znate i sami, masti se pretvaraju u šećer, bla, bla, bla... Nije ni čudo što su propali, bljak...

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju