Rastvorite kokos koristeći nož, udarajući nožem po sredini leđnog dijela.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Kada ga rastvorite, razbijte kokos na manje komade, a zatim odvojite meso od kore. Stavite ga u mikser, sitno sameljite i dobro izmiješajte.

Stavite pola vode u smjesu i dobro promiješajte rukama. Iscijedite mlijeko u zasebnu zdjelu, koristeći sito. Nakon što ste sve iscijedili, ulijte preostalu kokosovu vodu. Opet sve promiješajte rukama i još jednom procijedite. Ovako možete dobiti oko 950ml kokosovog mlijeka. Dok vani još ima topline, ubacite hrpu leda, malo ruma i glumite da ste na Kubi ili Jamajci, ili pak razveselite ukućane egzotičnim kolačem - samo nemojte raditi svoje mlijeko za sunčanje…

Video će vam svakako olakšati spremanje