Ohrabrujući umjereno uživanje u vinu, WOW-ice intenzivno i predano rade na tome da izvrsna hrvatska vina postanu zaštitni znak naše zemlje i važan adut u turističkoj promidžbi.

- Izbor za WOW vina zamišljen je tako da jedan vinski „kustos“ (ugledna sommelierka ili sommelier) selekcionira vina koja smo kušali u prošloj godini, tj. sačini svojevrsnu autorsku listu, izbor vina u četiri kategorije - bijela, ružičasta, crvena i „desertna“ (vina s ostatkom šećera) s koje onda tijekom mjesec dana WOW članice glasuju elektroničkom poštom. Tako se dobije lista od deset najbolje plasiranih a njih u trećem, finalnom krugu, stručni ocjenjivački sud sommelierki i poznavateljica vina, naslijepo kuša i bira konačne pobjednike. Ove godine pred-selekciju je složio sommelier Siniša Lasan, treći na izboru za najboljeg sommeliera u organizaciji Hrvatskog Sommelierskog Kluba, a konačni žiri čine Mirella Miki Šušak-Cvetković, Jelena Šimić-Valentić i Tatjana Štrbac-Bambulović - odreda vrlo stručne i verzirane u ocjenjivanju vina. U kultnoj i legendarnoj vinoteci Bornstein je 18.6. pala konačna odluka o pobjednicima u svakoj kategoriji i ukupnom pobjedniku, kao dobitniku WOW Grand Prixa – kaže Sanja Muzaferija, predsjednica udruge.

Za razliku od medalja i plaketa koje vinari obično osvajaju, u akciji Što žene žele - pobjednici u svakoj kategoriji dobivaju vrijednu skulpturu koju je dizajnirala poznata dizajnerska „Grupa“, a ukupni pobjednik, dobitnik WOW Grand Prixa odlazi na nagradno studijsko putovanje u jednu vinsku regiju powered by American Express. Dodjela nagrada se, uz WOW skupštinu i proslavu trećeg WOW rođendana, održala 30.6. u renomiranom restoranu Balon u Zagrebu a vodila ju je Ljiljana Vinković i okupila je sve vinare finaliste i mnogobrojne novinare vinskog svijeta. Nakon Gianfranca Kozlovića, koji je putovao u Bordeaux i Saše Senjkovića koji je putovao u Champagnu, ove godine trijumfirali su:
U kategoriji bijelog vina: Benvenuti malvazija 2012.
U kategoriji ružičastog vina: Geržinić rosé 2012.
U kategoriji crvenog vina: Coronica teran 2011.
U kategoriji slatkog/desertnog/s ostatkom šećera/ledena berba vina: Petrač Cabernet Sauvignon ledena berba


Ukupni pobjednik, WOW GRAND PRIX osvojio je Coronica teran 2011. te će MORENO CORONICA u režiji WOW-a, a u suradnji s PBZ Cardom i-s AMERICAN EXPRESS brendom te PBZ Card Travel putničkom agencijom, putovati na studijsko putovanje Španjolsku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju