The Fire Hydrant (6-8 dcl dnevno)

1 kriška limuna
1 prstohvat crvene paprike
Osim 7-8 sati sna, hidratacija je najvažnija stvar koja pomaže tijelu da funkcionira na optimalnoj razini. Dakle, ovaj napitak je samo voda s iscijeđenom kriškom limuna i prstohvatom crvene paprike. Limun ne samo da ima dobar okus, nego i pomaže tijelu u održavanju zdrave razine pH. Crvena paprika pomaže podići razinu energije i pruža zaštitu vašem srcu, održavajući pravilno kardiovaskularno kretanje po cijelom tijelu. Kombinirajte ovo sa 4-5 čaša vode dnevno i zadovoljit ćete preporučeni dnevni unos tekućine u organizam.

The Quick Fix (po potrebi, tijekom dana)
(Ne preporučuje se piti navečer, jer se teže spava)

Topla voda
1-2 žličice meda (po želji)
1 centimetar svježeg korijena đumbira
1/4 žličice mljevenog kardamoma
1/4 žličice kurkume
Odrežite dvije tanke kriške đumbira i stavite u šalicu. S prešom za češnjak iscijedite sok iz preostalog đumbira. Dodajte preostale začine, ispunite šalicu vrućom vodom i promiješajte.
To je nešto najbliže energetskom boostu bez kofeina i rafiniranog šećera. A i ukusno je. Đumbir ubrzava metabolizam i povećava cirkulaciju. Pomaže i probavnom procesu nakon ručka. Kurkuma pojačava energiju, a kardamon poboljšava cirkulaciju i pojačava energiju. Med je sam po sebi ekvivalent energije i jedan je od najkvalitetnijih šećera za tijelo.

The Heavy Lifter (1 čaša ujutro)

1 zrela banana
1/4 šalice sirovih badema ili 2 žlice maslaca od badema
1 žličica nproteina u prahu
2 lista kelja
1/2 šalice običnog jogurta
1 žlica sjemenki lana
1 šalica mlijeka

Istraživanja kažu da 60% žena prehranom ne dobiva dovoljno proteina, i to je najčešći uzrok umora! Kombinirajte ovaj jednostavan i ukusan jutarnji proteinski šejk sa tostom i osigurali ste energičan početak i čvrst temelj za ostatak dana.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju