Nemojte piti cappuccino poslije ručka ili poslije podne
Za mnoge od nas cappuccino je alternativa za kavu. Za Talijane - NE. Cappuccino se pije samo u jutarnjim satima, zajedno sa slatkim grickalicama, a nakon obroka se konzumira espresso. Nikad ne obrnuto. Amen.

Rižoto i tjestenina
Nisu prilog drugim jelima, tako da se ne kombiniraju s nečim drugim. Uvijek se jedu kao glavno jelo.

Ne stavljajte ulje u vodu u kojoj kuhate tjesteninu
Kad kuhate tjesteninu, ne sipajte ulje u vodu. Dodajte ga na kraju, tek nakon što je tjestenina kuhana u potpunosti.

Nemojte staviti kečap na tjesteninu
Ali nikad! Talijani to smatraju kulinarskim zločinom!

Ne naručujte špagete bolognese
Oni jesu među najpopularnijim talijanskim jelima, ali ih restorani u Bologni ne poslužuju. Poznati se umak kuha s tagliatelama, a ne špagetima.

Cezar salata
Iako je recept osmislio Talijan Caesar Cardini, ova je salata gotovo potpuno nepoznata u Italiji.

Talijanska hrana nije fast food
Nikako je ne jedite „u hodu“ ili ispred televizora. Važno je uživati u hrani i trenutku. Uostalom, tko jednom u životu nije jeo s Talijanima…

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju