Humanitarnoj gulašijadi je nazočio i predsjednik RH dr. Ivo Josipović kao visoki pokrovitelj kampanje.

Uz obilje raznovrsnog popratnog programa, članovi žirija u sastavu: političar Davor Bernardić, glumica Kostandinka Velkovska te urednik vašeg omiljenog portala Domagoj Jakopović Ribafish, odabrali su između 12 natjecateljskih ekipa onu koja je po stručnom mišljenju kuharskim umijećem napravila najbolji gulaš.

Pobijedlia je ekipa Trešnjevka sjever koji su dobili kotlić sa priborom kao prvu nagradu, Lovačko društvo Priroda je osvojilo drugo mjesto i dobili su peku, a treće mjesto su podijelili ekipa Maksimira i Sesveta. Jedni su dobili roštilj, a drugi plaketu. Svi su osvojili prigodne nagrade, a najbolju ocjenu dobili su od posjetitelja – gulaša je ponestalo u vrlo kratkom roku.

Što reći o kušanju? Kišurina je ubila gušt ocjenjivanja, ali kako se već praksiramo u ovakvim nadmetanjima, evo par savjeta budućim natjecateljima u spravljanju kotlića, gulaša, kotlovina...

1. Kad predajete tanjur na kušanje - potrudite se da bude dotjeran, uređen, praktički puno bolji od prosječnog! Tako da to izgleda gusto, bogato i poželjno, a ne da plutaju žlundrice, ili nema mesa!
2. U žiriju su uvijek i žene, a ne nužno i Meksikanci, pa ne bi trebalo baš totalno prepapriti i zašarfiti gulaš! Onaj jedan je bio paklen.
3. Stavljanje peršina na vrh kad je sve gotovo je davno pročitan trik!
4. Žiri ne voli kosti
5. Žiri nekad ima plastične žlice za kušanje, pa ubacite manje komade
6. Žiri je s guštom probao svih 12 gulaša i srdačno se preporučuje za naredne priredbe!
7. Gulaš s curryjem je bio čista perverzija, i žao mi je što nije prošao i kod drugih članova žirija, iako je i ovaj rezultat sasvim pošten.

Šalu na stranu, portal punkufer.hr je počašćen što je imao priliku sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji, i kad god budemo u prilici - podržavat ćemo takve stvari dokle god nas bude bilo. Veliko hvala organizaciji Europa Donna Hrvatska, zovite nas i na sljedeće evente!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju