Cilj prve utrke „Ciklo G.E.T. Tour“, koju je udruga G.E.T. organizirala u suradnji s TZ Međimurja i biciklističkim klubom BMK Mura Čakovec, je odličan način da kroz vožnju biciklom ljudi upoznaju eno-gastronomske sadržaje određene regije. Kako je Ciklo G.E.T. Tour kružna utrka, tako su i start i cilj na prvom natjecanju bile toplice Sveti Martin na Muri. U Međimurju se tijekom utrke na biciklima obišla vinska kuća Hažić, vinarija Kocijan, restoran Terbotz, OPG Šardi - Pčelarstvo Kaan i restoran Međimurski dvori, a na svakoj od tih kontrolnih točaka, natjecatelji su rješavali određeni zadatak. Trebalo je, naime, pogoditi sortu vina, vrstu meda i glavne sastojke međimurske gibanice!

Prve reakcije na ovaj novitet u Hrvatskoj, bile su više nego pozitivne. Sudionica Helena Zečar Lajtman ocijenila je utrku kao izuzetno zabavnu, zanimljivu, ali i edukativnu. Na primjer, mada je iz Međimurja, tijekom ove utrke prvi puta je posjetila OPG Šardi - Pčelarstvo Kaan. Staza duljine 37 km nije bila prenaporna zbog dovoljnog broja zaustavljanja na kontrolnim točkama, no ono što je najbitnije, svi sudionici su se odmah raspitivali za neku od sljedećih utrka Ciklo G.E.T. Toura, a ne treba ni napominjati da će sljedeće godine svi oni ponovno biti na utrci u Međimurju.

Već 5. Listopada u Klanjcu (Hrvatsko zagorje) u sklopu manifestacije Zahvala jeseni, u suradnji s TZ Klanjca i biciklističkim klubom Kukuriku, održana je druga u nizu Ciklo G.E.T. Tour utrka. U Klanjcu je pokret bio s Trga Antuna Mihanovića, a obišle su se kontrolne točke: seoski turizam Stara vodenica, proizvođač kupinovog vina Kupilek, izletište Villa Zelenjak – Ventek, muzej Staro selo Kumrovec i vinarija Sever, gdje su se degustirala vina i domaće delicije. I to je bilo to za ovu sezonu, ali već su počele pripreme za niz utrka Ciklo G.E.T. Tour 2014. kada će ih biti minimalno 12, a održavat će se od Orebića, preko Slavonije, Zagreba pa ponovno do Međimurja. Raspored se priprema, obavještavat ćemo Vas o datumima i destinacijama, i nadamo se da ćete nas pratiti, kao i odvesti nešto!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju