The Hole in One pub je smješten na uglu stare Vlaške i mlade Draškovićeve, a vodi ga Kristijan Krasnić, brat bivšeg muža sadašnje Nine Badrić. A kako smo mi sve samo ne žuti portal, upamtite da stariji brat Krasnić radi sjajan posao s finim gablecima, a pogotovo rezancima s odojkovom glavom, ali o tome neki drugi put.

Zanimljivost je da se u tom elitnom zagrebačkom pubu može četvrtkom naletjeti i na nešto za što smo mislili da je jelo običnog puka, no i u Holeu se mogu jesti tripice, i to sve samo ne obične. Naime, kuhar kojeg Kiki opravdano ne pušta na svjetlo dana (odmah bi ga oteli), toga je četvrtka napravio fileke sa slanutkom. Skepsa na mom iskusnom filečnom licu naglo je nestala nakon prvog okusa, apsolutno nadmoćnog svima dosada testiranim u Zagrebu. Juha nije bila ubijena gustinom ni brašnom, umjesto koncentrata rajčice okus su preuzimali paprika i začini, a sve je jedino pokvarila – premala porcija.

Dakle, pojeo bih tri takva tanjura i pleh orehnjače, a ovo je stvarno bilo samo za izazivanje apetita. Skupo, papreno, tanko, ali predivno. Taman rijetko, taman ne prezačinjeno, tripe al dente. San Servolo, crveni, opet daleko od kvalitete koju je nekad posjedovao i po njoj zaradio ovacije, kvasan i kiselkast. Ali nije uspio pokvariti vrhunski dojam. Čista devetka, preuzimanje vodeće pozicije, glatko!

Vrag nam nije dao mira, pa smo otišli na drugi kraj grada u Pyrus, na početku Slavonske avenije (broj 20), malo nakon Radničke, iako se na njihovom Facebooku ne bi dalo zaključiti da imaju gablece nego samo svadbe. Mirna terasa, ugodan povjetarac, uljudno osoblje i jako dobre cijene piva. Ubijam Tomislava dok pušem u obilnu porciju precrvenih fileka. Mda, pregusto, puding od tripica odbija na prvi pogled, ali onda slijedi ono bitno – miris! Svi dobro znate da fileki jednostavno ne smiju zadržati vonj tora, ali isto tako i da prekuhane tripe arome starog SMB frotirnog ručnika iz JNA – ne piju vodu. E pa tripice u Pyrosu imaju idealan omjer, jak, težak, ali nikako ne prebrutalan. Tvrdoća solidna, špeka dosta, juhica pregusta i koncentrirana, ali i dalje iznad prosjeka. Dioba drugog mjesta sa zalogajnicom Dobar tek u Adžijinoj.

I tako, punkufer.hr jede dalje, čekamo vaše informacije i istražujemooo! Uživajte!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju