Spakirajte putne torbe i doživite čari mediteranskih ulica, splitski ritam te toplo zimsko sunce. U Splitu su zime blage, prosječna temperatura zraka je 10 ˚C, što je upravo idealna temperatura za šetnju gradom ili pak bicikliranje, penjanje te trčanje kroz divnu prirodu grada.

Volite li penjanje, uputite se na Marjan, poznato brdo iznad Splita koje je okruženo morem. Marjan je i zimi obasjan suncem te ćete na ovom predivnom mjestu svoje tijelo napuniti dodatnim dozama vitamina D. Pogled i zrake sunca izmamit će vam osmijeh na lice. Na Marjan se od splitske rive možete uputiti i biciklom te usput uživati u svježem zraku i prekrasnim pogledima na zelenu park-šumu i more koji ga okružuju.

U gradu nikako nemojte propustiti šetnju poznatom splitskom Rivom, koja je svojevrsni simbol tog divnog grada. Splitskom Rivom laganim korakom krenite do najljepšeg splitskog trga Prokurative, koji je ujedno i kulturno središte samog grada. Taj je divni trg s tri strane okružen crvenim građevinama građenim u neorenesansom stilu koje mu daju poseban šarm.

Kad ste u Splitu svakako razgledajte i Dioklecijanovu palaču, rimski kompleks koji se nalazi u samom središtu grada. Dioklecijanova palača jedan je od najbolje očuvanih rimskih spomenika na svijetu star više od 1700 godina. Palača je bila sagrađena kao spoj luksuzne vile - ljetnikovca i rimskog vojničkog logora (castruma), podijeljenoga na četiri dijela dvjema glavnim ulicama. Tijekom stoljeća stanovnici palače, a potom i građani Splita adaptirali su te prostore za sebi odgovarajuće potrebe, pa su tako i zgrade u unutrašnjosti i vanjski zidovi s kulama uvelike promijenili prvobitni izgled, no obrisi carske palače i dalje su vrlo vidljivi.

Unutar samih zidova Dioklecijanove palače nalazi se katedrala sv. Duje, splitska prvostolnica koja je prvotno izgrađena kao Dioklecijanov mauzolej. Riznica ove palače bogata je umjetninama i starinama koje će očarati svakog pravog ljubitelja povijesti. Volite li nezaboravne poglede i ne bojite se visine, onda se svakako uputite na 57 metara visoki zvonik, odakle se pruža divan pogled na Split i okolicu. Katedrala je smještena na trgu Peristil, koji je isto tako predivno mjesto vrijedno divljenja. Okružuju ga stare građevine, a zbog svog šarmantnog izgleda često služi kao scena za razne kazališne predstave.

Bilo da volite povijest, prirodu, more ili pak finu hranu Split će zadovoljiti sve potrebe ,pa i mnogo više od toga. Kad se umorite od gradske vreve, razgledavanja predivne arhitekture i prirode možete povratiti snagu u nekom od wellness centara.

Crno jaje donosi vam posebnu ponudu koja uključuje 3 dana i 2 noćenja s punim pansionom za dvije osobe i dijete do 18 godina u predivnom hotelu Amphora 4* uz panoramske wellness užitke za samo 1875 kn. Ponuda uključuje noćenje u dvokrevetnoj superior sobi s pogledom na more, bogati doručak, ručak i večeru te poklon dobrodošlice za najmlađeg člana po dolasku. U ponudu je uključen još besplatan parking, besplatan wi-fi, korištenje vanjskog i unutarnjeg bazena te sauna u ekskluzivnom wellness centru Oleum s kojeg se pruža pogled na more.

Hotel Amphora 4* je smješten na plaži Žnjan, nudi predivan panoramski pogled na more. U sklopu hotela se nalaze fitness centar, kozmetički salon,tri bazena i lounge bar koji će vas potaknuti na uživanje. 206 soba i apartmana opremljeno je suvremenim stilom, a nevjerojatna pogled na more pruža se s cijelog objekta. Hotel raspolaže i luksuznom oazom za opuštanje u kojoj ćete istinski odmoriti i obnoviti svoje tijelo. Spa & Wellness centar Oleum gostima nudi finsku saunu, mediteransku saunu, tursku kupelj te niz tretmana za lice i masaža za tijelo.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju