VINOcom, festival koji slavi kulturu stola, hrane i vina nestrpljivo se iščekuje godinu za godinom, a četrnaesti po redu razveselit će nas 22. i 23. studenoga.

Tijekom brojnih godina održavanja festivala VINOcom se isprofilirao kao najznačajnije vinsko događanje u Hrvatskoj. Ekskluzivan ambijent Esplanade, broj izlagača i njihova neupitna kvaliteta te bogati popratni program koji uključuje brojne atraktivne radionice i stručno vođene degustacije okupit će i ove godine ljubitelje najboljega što nude vinski podrumi iz cijele Hrvatske, ali i šire. Više od 300 izlagača okupit će se na više od 3000 četvornih metara.

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati sa slasnim zalogajima, uživati i ponešto naučiti na eno-gastro edukacijama, ali prije svega širiti dobra energija. Neki posjetitelji će se već tradicionalno opskrbiti blagdanskim darovima za najmilije, kako finim buteljama, tako i pršutom, sirom, uljima, kulenom, slatkim delicijama i drugim specijalitetima.  

Novost ovogodišnjega festivala je otvorenje nove dvorane Casino – podrum hotela Esplanade za izlagače i posjetioce gdje se očekuje fešta od pršuta. Degustirat će se pršuti od crne slavonske svinje, mangulice i pršut pata negra, kao i parma.

Humanitarni program ove će godine biti u znaku RokOtoka, udruge osnovane s ciljem da kroz igru, predavanja i istraživanja potakne djecu i roditelje da kvalitetnije provode slobodno vrijeme. Za programski sadržaj pobrinut će se predsjednik udruge Domagoj Jakopović Ribafish koji je ovo ljeto junački preplivao 100 kilometara od otoka do otoka i u plivačkom CV-ju ih skupio čak 17.

Njegova djela neumorno otvaraju srca publici, a za apetit će se pobrinuti vrsni kuhari i gastroblogeri: Matija Bogdan, Marko Palfi, Darko Kontin, Vedran Bošković, Časlav Matijević, Ivana Čuljak i Igor Gudac. Ostvarena sredstva od prodaje specijaliteta idu na račun udruge RokOtok.

„Koliko se festival Zagreb VINOcom i ja veselimo vama, toliko se, barem kako sam primijetio po vašim brojnim reakcijama na društvenim mrežama, i vi veselite festivalu! Sretan sam zbog toga, znači da radimo dobro i da uspijevamo zadovoljiti vaša očekivanja na području vina, vinske kulture, jela i kulture stola, ali i zahtjeve šire promidžbe hrvatskoga vina i hrvatskih gastro-delicija, ukratko zahtjeva promidžbe hrvatske kvalitete

Sretan sam zbog toga, i zahvaljujem svim izlagačima što imaju puno povjerenje u manifestaciju i u naš tim koji ju je osmislio i koji je operativno organizira na način da je, kako se eto priča u široj javnosti, postala jednim od najznačajnijih događaja ovoga tipa ne samo u Hrvatskoj nego i šire“, kaže direktor i osnivač festivala prof. Ivan Dropuljić koji je osobito ponosan na brojna popratna vinska i gastronomska događanja - a kako i ne bi bio! 

Više o festivalu doznajte na stranicama Vino.com-a. 

Omiljeno mjesto za advent u Zagrebu: Fuliranje se uskoro vraća na velika vrata El Toro Fuliranje - 3 Fuliranje - 2 +8 Fuliranje - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju